بازار صعودی و نزولی در کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت

بازار صعودی و نزولی

برای تشخیص روند بازار صعودی و نزولی ، اول باید با مفهوم صعودی ونزولی بودن آشنا بشین .

بازار صعودی

به صورت کلی بازار صعودی ، به شرایط اقتصادی خوب اشاره میکنه . یعنی یک بازار در حال افزایشه و معمولا هم با احساسات مثبت معامله گرا در مورد روند صعودی همراهه .

در روند صعودی ما با افزایش مداوم قیمت دارایی رو به رو هستیم . علاوه برآن ، روند های صعودی به دوره ای اشاره میکنه که سرمایه گذاران در حال خرید ارزدیجیتال هستن و با افزایش تعداد سرمایه گذاران در حال خرید ، یک حلقه اعتمادی با بازخورد مثبت ایجاد میشه که باعث افزایش روند صعودی میشه . در مورد ارزهای دیجیتال ؛ قیمت تا حد زیادی تحت تاثیر اعتماد به یک دارایی قرار داره .

بازار صعودی و نزولی

اقداماتی که یک بازار صعودی رو مشخص میکنه :

  • افزایش اعتماد سرمایه گذار به بازار
  • قیمت گذاری بیش از حد پروژه های خاص
  • درج اخبار مرتبط با آن
  • تقاضای قوی
  • افزایش قیمت در یک دوره زمانی پایدار
  • علاقه عمومی افراد مشهور

چگونه در یک بازار صعودی معامله کنیم ؟

در بازار صعودی معمولا قیمت های افزایش پیدا میکنن . پس اگر در سطح های پایین تر وارد موقعیت بشین و خرید در همین سطح های پایین انجام بشه یک استراتژی منطقی به حساب میاد .

بازار صعودی و نزولی

بازار نزولی

بازار نزولی بازاری است که ارزش رمزارزهای پایه حداقل 20 درصد کم شده و این کاهش همچنان ادامه داره . برخلاف بازارصعودی ، کاهش مداوم قیمت باعث کاهش اعتماد سرمایه گذاران و نزول بیشتر میشه.

معمولا کسانی که در کریپتو سرمایه گذاری می کنن ، قصد دارن دارایی های خودشون رو در طول یک بازار نزولی بخرن ، اما دونستن اینکه چه زمانی یک بازار نزولی تموم میشه کار سختی به شمار میره .

بازار صعودی و نزولی

اقداماتی که یک بازار نزولی رو مشخص میکنه :

  • عدم اعتماد سرمایه گذار به بازار
  • عرضه بیشتر از تقاضا
  • کاهش قیمت در یک دوره زمانی پایدار
  • صحبت و اخبار منفی

چگونه در یک بازار نزولی معامله کنیم ؟

یکی از ساده ترین استراتژی ها در این موقع ها ، نقد کردن دارایی ها هست . در بازار نزولی میشه در برگشت قیمت وارد یک موقعیت خرید شد .

اگر پیش بینی بشه که در آینده بازار صعودی جدید شروع میشه ، می تونید از این فرصت استفاده کنین . در عین حال اگر نگاه بلند مدت (سال ها یا دهه ها) نسبت به دارایی خودتون دارین؛بازار نزولی لزوما یک سیگنال مستقیم برای فروش نیست .

بازار صعودی و نزولی

در قدم بعدی ما روند های مختلفی رو داریم که هر کدوم توضیح خاص به خودشون رو دارن .

روند های بلند مدت

از گذشته تا به الان نشون داده شده که دوره های زمانی بلند مدت بازار گاوی (Bull) و خرسی (Bear) حدود یک تا 3 سال طول میکشه . روند های بلند مدت ، حداقل میتونن تا 3 دهه دوم بیارن و خیلی از روندهای اولیه خودشون رو حفظ کنن . روندهای طولانی مدت به خاطر چارچوب طولانی زمانیشون ، نسبت به بقیه روندها تشخیص راحتتری دارن .

روند های میان مدت

در همه روند های اصلی بازار ؛ روند های میان مدتی داریم که جهت اونها به صورت ناگهانی تغییر میکنه . رالی های ناگهانی و چرخش های جهت دار در روندهای قیمتی ، روند های میان مدت رو تشکیل میدن . روندهای میان مدت معمولا به دلیل تغییرات اقتصادی ، سیاسی یا عواملی که بر بزار های مالی اثر میزارن تشکیل میشن .

طبق روند های گذشته ، بازار های خرسی و گاوی حداقل 3 دوره میان مدت دارن . این دوره های میان مدت میتونن، دو، شش حتی هشت هفته طول بکشن .

روند های کوتاه مدت

این روند ها ، روندهایی هستن که مدت زمان اونها بین چند روز تا چند هفته هست . روندهای بلند مدت معمولا ، از مجموعه روند میان مدت و کوتاه مدت شکل گرفته اند . روند های کوتاه مدت تجربه و مهارت بالاتری میخوان ، چون که در طی یک روز یا یک هفته ، عوامل زیادی میتونن رو قیمت تاثیر بزارن .

نمونه های بازار صعودی

این بازار ها زمانی اتفاق میفتن که قیمت سهام و شاخص های بازار ، به صورت دائم در حال افزایش باشن . برخی میگن که بازار صعودی بعد از شروع بحران مالی سال 2008 شروع شده و تا زمان شیوع کرونا ادامه داشته . این طولانی ترین بازار صعودی در تاریخ بوده . بازارهای صعودی در بازه های زمانی که بلندتر هست ، بهتر عمل میکنن .

نمونه های روند نزولی

بعد از رسیدن قیمت بیت کوین به سطح 20000 دلار ، در سال 2017 بازار وارد یک روند نزولی شدید شد . قبل از این بازار نزولی ، بیت کوین در سال 2014 هم یک کاهش قیمت 86 درصدی داشت .

بازار صعودی و نزولی

نتیجه گیری

در این مطلب ، درباره روند کلی بازار صعودی ونزولی ، عوامل موثر در تشکیل اونها و سرمایه گذاری بلند مدت ، میان مدت و کوتاه مدت بحث شد .در نهایت استراتژی های مربوط به هر کدوم از اونها مشخص شد . لازم به ذکره که بهترین استراتژی ، پیروی از جهت روند کلی می باشد . برای تشخیص همه ی این روند ها پولبکی شو ، به بازار های مالی برگرد و راحت و مطمئن ترید کن .